Live set ‘Be uncensored’14/02/2014, Beater.gr, Interview(Greek)

Επιμέλεια: Λάζαρος Αλληλόμης

Beater

Μεγάλωσε και έζησε μέσα στην ηλεκτρονική σκηνή της Θεσσαλονίκης. Resident για κάποια χρόνια στο, τότε, club «Ζενιτ» και έπειτα στο Rotterdam. Εκεί που η ηλεκτρονική σκηνή έχει άλλη σημασία. Ένα dancefloor όμως, μπορεί να στηθεί παντού και αυτό υποστηρίζουν και οι Be Uncensored που έχουν καλέσει τον Damcase για ένα set, στο επόμενο τους party, το οποίο, ακόμα αναρωτιόμαστε που θα γίνει.

Γεννήθηκες στη Θεσσαλονίκη και πλέον ζεις στο Rotterdam, τι άλλαξε λοιπόν;

Το να βρεθείς από τη Θεσσαλονίκη στο Rotterdam, έχει διαφορά. Άλλαξαν πολλά σε ένα γενικότερο πλαίσιο, είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο. Είναι κάτι, που απλά συμμετέχεις και δεν μπορείς να ορίσεις με σιγουριά. Οι κοινωνίες εξελίσσονται διαφορετικά και αυτή η διαδικασία διαμορφώνει την κουλτούρα, τη συνείδηση και τις ηθικές αξίες . Οπότε ναι, σε γενικές γραμμές άλλαξαν πολλά. Οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι, ο τρόπος ζωής, το περιβάλλον και όλα αυτά.

Πες μας 5 πράγματα για σένα, που νομίζεις πως πρέπει να ξέρουν όσοι θα έρθουν να σε ακούσουν!

Ξέρουν πολλά όσοι ερχόντουσαν στο «Ζενιτ», στο club που έπαιζα στη Θεσσαλονίκη, από το 2005 μέχρι το 2010, συνήθως Παρασκευές. Πολλά βράδια, με μονότονη βαρεμένη techno, άλλοτε πιο ήπια, άλλοτε πιο σκληρή, σε industrial ή πειραματικές φόρμες, από τις 23:00 μέχρι τις 9 το πρωί, πολλές φορές. Live hardware set, αυτή τη φορά, για τη Θεσσαλονίκη, το οποίο, ήδη, παρουσιάζω εδώ και κάποιους μήνες, με κάποιες παραλλαγές. Έχει, ως συνήθως, να κάνει με τη στιγμή, αλλά η βάση είναι κάτι που πειραματίζομαι το τελευταίο καιρό, χρησιμοποιώντας Control Voltage, No input kai midi techniques και έχω παρουσιάσει στο Worm, στο Pip, στη Χάγη και στο Sotu Festival/Sounds of the Underground, στο Amsterdam.

Όπως έχουμε δει τα τελευταία χρόνια, το “dancefloor” μπορεί να στηθεί οπουδήποτε. Κάτι τέτοιο πιστεύουν και οι Be Uncensored. Πώς νιώθεις, που συμμετέχεις και εσύ σε όλο αυτό;

Το dancefloor μπορεί να είναι οτιδήποτε και εκεί είναι το μέλλον, σίγουρα. Σε ομάδες, που δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές γραμμές και προσαρμόζουν τις ανάγκες τους, δημιουργώντας κάτι διαφορετικό. Γνωρίζω τα παιδιά αρκετά χρόνια και ξέρω το πάθος τους γι’ αυτό που κάνουν και ότι πραγματικά το πιστεύουν. Περιμένω και νιώθω τυχερός, που θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά event, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην τωρινή κατοικία σου. Τί είναι αυτό, που σου έλειψε ή αυτό, που έψαχνες και βρήκες στο Rotterdam;

Σίγουρα μου έχει λείψει το αμάξι μου, για να κουβαλάω κυρίως τα “μασίνια”, όταν παίζω κοντά στο Rotterdam. Οι Ολλανδοί έχουν παράδοση, με το να οργανώνουν events. Αυτό έχει συμβεί, για διάφορους λόγους, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, αλλά και από πολύ πιο παλιά φαντάζομαι. Το Event είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι η στιγμή, που βρίσκονται όλοι μαζί και όχι για δουλειά, αλλά για διασκέδαση και ό,τι άλλο βγει. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, σε ομάδες στα φεστιβάλ και αυτό φαίνεται. Στα περισσότερα events, έστω και αν το budjet είναι πολύ χαμηλό, σου δίνουν φαγητό πριν παίξεις και αυτό είναι κάτι, που στην αρχή ήταν πολύ εντυπωσιακό.

Η περιγραφή για σένα, σε ένα από τα δελτία τύπου που είχε συμπεριληφθεί το όνομα σου, ήταν “Greek Acid Madman with a lot of electric hardware – We think he’s an Alien”.

Τα κορίτσια (Frauduleus) με κάλεσαν να παίξω στο πάρτι τους, στη Χάγη και είχαν ακούσει τι κάνω, καιρό πριν, σε μια από τις παλιές καταλήψεις του Rotterdam, το “Poortgebouw”. Ήταν βραδιά acid κυρίως, από τη Midlight crew, clone recordstore. Είχα παίξει live, κατά τις 5 το πρωί. Ήταν δυνατή η ατμόσφαιρα και μάλλον γι’ αυτό.

Εδώ και λίγο καιρό, στη Θεσσαλονίκη, η ηλεκτρονική μουσική δεν κατατάσσεται στην underground σκηνή, μιας και τα καλά parties έχουν αυξηθεί κατά πολύ και το καλό είναι πως όλο και περισσότερος κόσμος, τα ακολουθεί. Πιστεύεις ότι μπορεί να δημιουργηθεί μία dance κοινότητα, αντίστοιχη με άλλες του εξωτερικού;

Στην Ελλάδα και όχι μόνο εκεί, αλλά παντού, σε ένα γενικότερο πλαίσιο, ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι ηλεκτρονική μουσική είναι η μουσική, που παίζεται σήμερα στα club. Τα Rave party του 90’, η disco ή το wave του 80’ και η εμπορευματοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων παραγωγής ήχου, είναι μόνο ένα μέρος, που κάνει βέβαια τη μάζα να εξοικειωθεί με τον ηλεκτρονικό ήχο. Το underground είναι ένας γενικός όρος, που χρησιμοποιεί ο οποιοσδήποτε θέλει να δώσει μία, όχι και τόσο δημοφιλή, προσέγγιση για κάτι. Η techno και η dance, η club σκηνή της Ευρώπης είναι, ίσως, η μοναδική, ουσιαστικά, στον κόσμο, τόσο μεγάλη, με ένα δίκτυο παραγωγών, φεστιβάλ, clubs, booking agencys, record labels και λοιπά. Έχει ενδιαφέρον το τι συμβαίνει και βοηθάει αρκετά το ότι σήμερα, η πρόσβαση στην πληροφορία, είναι ένα τίποτα. Η Ελλάδα και ο κόσμος, που ήδη υπάρχει εκεί, είναι αρκετά εξοικειωμένος και με τη Rave σκηνή της Ευρώπης, σαν κομμάτι αυτής, αλλά και με κλασικές ηλεκτρονικές συνθέσεις, όπως αυτές του Γιάννη Ξενάκη, για παράδειγμα. Οπότε, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά καλά στην Ελλάδα, αλλά και καλοί παραγωγοί. Απλά, σε θέματα marketing promotion και σε όλα αυτά, είμαστε σε άλλο επίπεδο, με αποτέλεσμα, αυτά που γίνονται σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, να φαίνονται πιο εντυπωσιακά.

Ποιες ήταν οι μουσικές σου επιρροές, πριν αρχίσεις να παίζεις;

Μεγαλώνοντας, βρέθηκα με κόσμο, που μου έδινε και αντέγραφα tapes και δίσκους, τη δεκαετία του ‘80. Υπάρχουν ακόμα αυτοί οι άνθρωποι, όχι μόνο εκεί που μεγάλωσα εγώ, αλλά παντού. Και αν σε ενδιαφέρει κάτι, αρκεί να δεις τριγύρω και το βρίσκεις. Κάπως έτσι, δηλαδή, άρχισα να καταλαβαίνω ότι ο ήχος, η μουσική, η σύνθεση ή ό,τι άλλο είναι βίωμα, με πολύ ενδιαφέρον.

**Ο Damcase είναι καλεσμένο στο επόμενο party των Be Uncensored, το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου, με Headliner, τον μυστηριώδη Headless Horseman από το Βερολίνο σ’ ένα hardware only live performance. Μαζί τους θα βρίσκονται οι Caught In Fact. και BMSK. (Astron bar)

Visuals: Minimalic Quantum

Οι προσκλήσεις κοστίζουν 10€, είναι ονομαστικές και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας καθώς είναι περιορισμένες.

Για προσκλήσεις, απευθυνθείτε στο info@be-uncensored.com ή στείλτε μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook. Είναι απαραίτητο το ονοματεπώνυμο σας καθώς και το κινητό σας τηλέφωνο κι ένα email για να ενημερωθείτε για το location.

Be Uncensored on Facebook!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s